c Alles uitvouwen C Alles invouwen

Reisvoorwaarden

Categorie: Reisvoorwaarden

Sulawesi-Travel is een kleine, Indonesische reisonderneming. Het is derhalve niet mogelijk om in Nederland een inschrijving te realiseren bij ANVR en SGR. In geval van een geschil over de uitvoering van de reis zal een oplossing gevonden. Wij doen er alles aan om u een mooie reis te bezorgen. Heeft u hierover toch vragen, neem gerust contact met mij op.

Gerelateerde Afbeeldingen:

Categorie: Reisvoorwaarden

Om als toerist te kunnen reizen naar Indonesië, is een visum nodig. Dit kunt u met de Nederlandse en Belgische nationaliteit eenvoudig verkrijgen bij aankomst op de luchthaven. Voor dit zogenaamde Visa on Arrival (VOA) heeft u een paspoort nodig wat nog 7 maanden geldig is bij aankomst in Indonesië en een betaling van IDR 500.000 (ca. € 33). In de aankomsthal kunt u IDR pinnen, u koopt dan eerst een bonnetje voor de VOA en bij de volgende balie ontvangt u voor dat bonnetje een stempel met een toeristenvisum wat maximaal 30 dagen geldig is. U kunt ook in USD or EUR betalen maar tegen een ongunstige wisselkoers. Gaat u langer dan 30 dagen naar Indonesië? Dan kan Sulawesi Travel helpen met de aanvraag van een toeristen E-visum voor 60 dagen (B211A) met mogelijkheid tot verlenging. Mail hiervoor naar adil@sulawesi-travel.nl. Hij heeft de licentie om E-visum te verzorgen. Meer informatie vindt u ook op www.facebook.com/visavoorindonesia.

Gerelateerde Afbeeldingen:

Categorie: Reisvoorwaarden

Wanneer de reis definitief is afgesproken en geboekt bij Sulawesi Travel, dan staat uw reis vast. Wilt u daarna nog iets aanpassen (bijvoorbeeld een extra nacht, toch een ander hotel of een excursie bijboeken, dan kan dat zonder probleem. Bent u aan het reizen op Sulawesi en u zou dan nog iets willen aanpassen, dan doen wij ook niet moeilijk. We proberen zelfs dan uw reis nog aan te passen aan uw wensen. Bijvoorbeeld als u een excursie op een andere dag wenst, liever gaat fietsen in plaats van wandelen, onderweg extra wilt stoppen voor koffie of wellicht een ander hotel wenst aan het einde van uw reis? Wij doen ons best, immers we zorgen graag voor uw vakantie op z’n mooist.

Gerelateerde Afbeeldingen:

Categorie: Reisvoorwaarden

Annulering van de reisovereenkomst door de reiziger dient schriftelijk of per mail te geschieden. Bij annulering is iedere reiziger de volgende bedragen verschuldigd: Tot 56 dagen voor vertrek: 30% van de reissom. Vanaf 56 dagen tot 42 dagen voor vertrek: 40% van de reissom. Vanaf 42 dagen tot 28 dagen voor vertrek: 50% van de reissom. Vanaf 28 dagen tot 7 dagen voor vertrek: 75% van de reissom. Vanaf 7 dagen voor vertrek tot en met de dag van vertrek: 100% van de reissom

Gerelateerde Afbeeldingen:

Categorie: Reisvoorwaarden

De aanbetaling is 30% van de reissom en dient u bij het boeken te voldoen. Het resterende bedrag dient 6 weken voor aanvang van de reis op onze bankrekening te zijn bijgeschreven. Mail ter bevestiging van de overboeking een kopie van het overboekingsbewijs naar adil@sulawesi-travel.nl, dan weten we dat de betaling onderweg is.

Gerelateerde Afbeeldingen:

Algemeen

Categorie: Algemeen

Er zijn geen verplichte vaccinaties voor Sulawesi behalve de twee vaccinaties tegen Covid (bewijs meenemen en app Pedulil Lindungi downloaden op uw mobiele telefoon, u hoeft niet in te loggen of te registreren. Het tonen van de app volstaat). Wel zijn er een aantal vaccinaties aanbevolen zoals DTP, hepatitis A en buiktyfus. Soms is het verstandig om maatregelen te treffen tegen malaria. Informeert u ruim voor vertrek bij de GGD, Travelclinic of huisarts. Ook kunt u kijken op www.thuisvaccinatie.nl.

Gerelateerde Afbeeldingen:

Categorie: Algemeen

Er zijn geen directe vluchten tussen Nederland/België en Sulawesi. Makassar is de meest gebruikte luchthaven in het zuiden van Sulawesi en vanuit Jakarta en Denpasar (Bali) zijn er meerdere vluchten per dag. Maar omdat u bij internationale aankomst in Indonesië eerst door de douane gaat (paspoort/visum/inklaring), is het raadzaam om ruime overstaptijd aan te houden, minimaal 3 uur. Is uw doorvlucht met Garuda, dan blijft u op de internationale terminal. Bij andere luchtvaartmaatschappijen moet u van internationaal naar de domestic terminal. Veel van onze gasten kiezen voor het comfort van een overnachting op Jakarta Airport. U kunt dan acclimatiseren en de volgende ochtend doorreizen naar Sulawesi. Wij raden het FM7 Resort Hotel Jakarta Airport hotel aan vanwege de goede service en omdat zij een shuttlebus en zwembad hebben. www.fm7hotel.com.

Gerelateerde Afbeeldingen:

Categorie: Algemeen

Door uw reis te boeken bij Sulawesi Travel, boekt u direct bij de organisator van uw reis. Zo vermijdt u tussenpersonen en touroperators in Nederland en komt uw geld direct bij de lokale mensen op Sulawesi terecht: onze gidsen, chauffeurs, hotels etc. Daarnaast hebben we ruim 10 jaar ervaring met het organiseren van reizen op maat.

Gerelateerde Afbeeldingen:

Vragen over Sulawesi

Onze reizen worden uitgevoerd met ruime personenauto’s (bij 2 personen) of minibusjes (bij meerdere personen). Uiteraard voorzien van airco en met onze eigen betrouwbare chauffeurs. De wegen op Sulawesi zijn niet altijd goed onderhouden. Er zijn goede trajecten maar ook stukken weg met veel hobbels en gaten. Hierdoor is de gemiddelde snelheid soms maar 40 km per uur. Maar er wordt ook regelmatig gestopt voor koffie/thee of lunch en bij de rondreizen staat veelal de reistijd aangegeven. Naar de eilandjes of over het Togean archipel gebruiken we de openbare boot of, indien mogelijk, een privéboot. Wilt u bijvoorbeeld de lange afstand van Makassar naar Toraja (ca. 9-10 uur) vermijden, dan kunnen we de autorit opsplitsen met een overnachting onderweg. Of u kiest voor een vliegreis tussen Makassar en Palopo. Toraja (Rantepao) heeft ook een luchthaven maar vluchten worden vaak geannuleerd door dichte bewolking in de bergen. Daarom gebruiken we liever Palopo (aan de kust en minder last van annuleringen), vanwaar u nog een transfer van ca. twee uur heeft.

Gerelateerde Afbeeldingen:

Jazeker! Sulawesi Travel werkt samen met de stichting Mijn Roots. Wat zij voor u kunnen betekenen leest u op de website: https://www.mijn-roots.com/

Gerelateerde Afbeeldingen:

Hierop is maar een antwoord mogelijk: jazeker! We hebben zelfs een speciale familiereis [link naar familiereis]. We passen het programma aan door bijvoorbeeld een bezoek aan de kampong waar de kinderen met leeftijdsgenoten kunnen spelen. We kunnen een extra boottochtje toevoegen, bezoek aan lokale marktjes met de gids, wellicht een schooltje bezoeken of afspreken met mijn kinderen thuis. We hebben de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan in reizen met kinderen (vooral in juli en augustus) en veel tevreden families gehad.

Gerelateerde Afbeeldingen:

Een fooi geven is nooit verplicht maar wordt door de gids en chauffeur wel op prijs gesteld. Een indicatie voor een fooi is IDR 50.000-100.000 voor de chauffeur per dag en voor de gids circa IDR 100.000-150.000 per dag. Voor kofferdragers, in restaurants en voor bootmannen is niet gebruikelijk op Sulawesi. Maar bent u zeer tevreden over hun dienstverlening dan mag dit uiteraard wel.

Gerelateerde Afbeeldingen:

Jazeker, de contactdozen op Sulawesi zijn gelijk aan Nederland en België. De netspanning is 220V.

Gerelateerde Afbeeldingen:

Eigenlijk kunt u het gehele jaar goed reizen op Sulawesi. De gemiddelde temperatuur overdag is 30 graden en ’s nachts circa 24 graden. Bij een verblijf in de bergen (bijvoorbeeld in Toraja) is het ’s nachts een paar graden koeler. Vooral in december en januari valt er veel regen. Wanneer het regent op Sulawesi, is dat meestal in de (na)middag of avond. Maar de temperatuur blijft meestal aangenaam. In het oostelijk deel van Sulawesi kan het ook in juni flink regenen. Bedenk dat het klimaat ook in Indonesië aan het veranderen is (net als in Nederland en België). Dus ook hier zijn uitzonderingen mogelijk.

Gerelateerde Afbeeldingen:

Het tijdsverschil is 6 uur met Nederland en België in de zomermaanden. Echter, Indonesië kent geen zomertijd of wintertijd. Dus als de wintertijd in Nederland en België is ingegaan, is het tijdsverschil 7 uur.

Gerelateerde Afbeeldingen:

Gerelateerde Afbeeldingen: