Tijdens deze 5-daagse rondreis verblijft u voornamelijk in door ons persoonlijk geselecteerde kleinschalige 3-sterren hotels. Mocht u een ander hotel of een andere route op het oog hebben kunnen we de reis natuurlijk naar wens aanpassen. Elke reis wordt op maat gemaakt en afgestemd op uw wensen.

Dag 01 Makassar-Sengkang 192 Km

Na aankomst op de airport van Makassar in de ochtend wordt u opgehaald en reist u verder naar het ontontdekte en natuurrijke Rammang Rammang. Dit natuurgebied is omgeven door hoge Karstgebergtes wat de omgeving mede zo uniek maakt. U gaat vandaag een boottocht maken en wandeling door de groene natuur.  De lokale bevolking vindt het leuk om u hun huizen te laten zien, die op palen zijn gebouwd en boven het water of tussen de rijstvelden zijn gelegen. Na dit dorpsbezoek rijdt u verder naar het binnenland bij Sengkang.

Overnachting in Sengkang

Inbegrepen  privé-auto/busje met chauffeur, boot, gids, lunch en entreegelden Rammang Rammang

 

 

 

Dag 02 Sengkang-Torajaland 198 Km

U maakt in de ochtend een boottocht over Tempemeer naar drijvende huizen. Sengkang is een kleine plaatsje en vooral bekend om de boottocht die u kunt maken over het Tempemeer. Maar als u wilt is het bijvoorbeeld ook mogelik om een lokale zijdeweverij te bezoeken. Vervolgens rijdt u naar Torajaland voor drie overnachtingen.

Overnachting in Rantepao

Inbegrepen ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, boot en entreegelden Tempemeer

 

 

 

 

Dag 03 Torajaland 55 Km

De volgorde van het  programma voor de komende dagen wordt in overleg bepaald door u en de gids. Indien er een begrafenis plaatsvindt in de omgeving, zal de gids u daarop attent maken en u de gelegenheid geven dit bijzondere evenement bij te wonen. Het programma zal daarop worden aangepast. `s Ochtends en `s middags verkent u de omgeving van Rantepao. U brengt een bezoek aan de hangende graven van Lemo, de grotgraven van Londa, en de traditionele Toraja dorpen Kete Kesu of Palawa of Kambira.

Deze dag bezoekt u onder andere de bekende dorpen of maakt u een lichte wandeling langs de kampoengs in Toraja.

Overnachting in Rantepao

Inbegrepen ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, gids en entreegelden Torajaland

 

 

Dag 04. Torajaland 65 Km

Deze dag bezoekt u het dorp Batutumonga en omgeving. U maakt een prachtige wandeling door de rijstvelden. Lunch onderweg in een lokaal restaurant. In de middag worden de andere bekende dorpen bezoeken eventueel lokale mark of baby boom of karbouwen markt bij Rantepao.

Overnachting in Rantepao

Inbegrepen ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur,  gids en entreegelden Torajaland

 

 

 

Dag 05. Torajaland-Makassar 317 Km

 

Lange rit van Rantepao terug naar het vliegveld van Makassar.  U kunt onderweg lunchen in de plaats Pare Pare. Transfer naar het vliegveld voor de vlucht naar uw volgende bestemming.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

 

Gerelateerde Afbeeldingen: