Tijdens de rondreis zult u voornamelijk verblijven in door ons persoonlijk geselecteerde kleinschalige 3-sterren hotels. Mocht u een ander hotel of een andere route op het oog hebben kunnen we de reis natuurlijk naar wens aanpassen. Elke reis wordt op maat gemaakt en afgestemd op uw wensen.

 

Een complete 12-daagse rondreis door Zuid-Sulawesi voor uw gezin. De chauffeur is bekend met het reizen met kinderen en kan terplekke in overleg met u de invulling van het dagprogramma aanpassen. Bijvoorbeeld een bezoek aan een kampong toevoegen, stoppen bij een schooltje of een lokale markt, we doen er alles aan om de mooiste reis voor u en uw kinderen te verzorgen. De reis is slechts een voorbeeld en kan geheel aan uw wensen aangepast worden. Wilt u langer of korter reizen, wilt u actief of juist meer rust, wilt u luxe hotels of juist eenvoudig, alles is mogelijk.

 

Dag 1 Aankomst Makassar 17 Km

Bij aankomst op Sulawesi wordt u opgewacht door een chauffeur en naar uw hotel in de stad gebracht. De rest van de dag kunt u even bijkomen van uw vlucht en wennen aan de Aziatische drukte in deze stad. We selecteren een hotel met zwembad zodat de kinderen ook lekker kunnen zwemmen.

Overnachting in Makassar.

Inbegrepen ontbijt, transfer met privé-auto/busje met chauffeur.

 

 

 

Dag 2 Makassar – Torajaland 317 Km

De reis gaat naar Toraja, meteen al het hoogtepunt van deze reis! U bent de gehele dag circa 8 of 9 uur aan het reizen maar kunt uiteraard stoppen wanneer u wilt om even de benen te strekken, voor een koffiestop, lunch of van het uitzicht te genieten.

Toraja is onder andere bijzondere door de vele begrafenisceremonies die hier plaatsvinden. Het klinkt een beetje gek maar het is een absolute must om dit eens mee te maken. Het gaat er zo anders aan toe dan dat wij gewend zijn, wat het juist zo uniek maakt. Ook wandelen, fietsen en raften behoren tot de mogelijkheden in dit gebied. In overleg met u passen we het programma aan zodat u samen met de kinderen bijvoorbeeld kunt fietsen (met gids!) of een wandeling maken in de lokale dorpjes.

Overnachting in Rantepao.

Inbegrepen ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur.

 

Dag 3 Torajaland 55 Km

Vandaag staat in het teken van meer te weten komen over de tradities en gewoontes van dit gebied. Samen met een Engelssprekende gids gaat u op ontdekking en wordt u meer verteld over de geschiedenis van Toraja maar ook over de huidige gang van zaken. Een bezoek aan het Ke’te Kesu of Pallawa dorpje behoort absoluut tot een van de hoogtepunten. Hier vindt u de fantastisch uitziende Tongkonan huizen. Uw gids vertelt u graag meer over de speciale vorm van de daken van de huizen en de versiering met bijvoorbeeld buffelhoorns aan de buitenkant van de huizen. Sanggala is de omgeving die bekend is door de babyboom die u hier vindt. Dit is een vroegere begraafplaats voor overleden baby’s die nog geen tandjes hadden. Men geloofde dat ze de baby’s zo konden beschermen tegen boze geesten. Vandaag de dag gebeurt dit niet meer maar zijn de bomen nog wel te bezoeken. Een bijzondere dag!

Overnachting in Rantepao.

Inbegrepen ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, gids en entreegelden Torajaland.

 

 

 

Dag 4 Torajaland 65 Km

Uw verkenning door Toraja vervolgt zich met een bezoek aan een lokaal museum waar u meer leert over de geschiedenis van dit gebied.  U kunt deze dag ook Batutumonga bezoeken. Hier vindt u menhir stenen die in een cirkel staan. In deze omgeving zijn familiegraven in de rotsen te vinden. U geniet hier van een fantastisch uitzicht over kleine dorpjes en groene rijstvelden. Vanaf hier kunt u samen met de gids een mooie wandeling naar beneden maken van ongeveer 2 uur (ook leuk voor het maken van foto’s en wilt u eerder stoppen dan haalt de chauffeur u op). Aan het einde van de wandeling is het leuk om een traditioneel weefdorpje te bezichtigen, op Sulawesi is dat gelukkig nog niet zo toeristisch als bijvoorbeeld op Java of Bali.

Overnachting in Rantepao.

Inbegrepen ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, gids en entreegelden Torajaland.

 

 

 

Dag 5 Torajaland-Sengkang 198 Km

Vandaag heeft u een lange reisdag voor de boeg van circa 6 uur. De route die u rijdt gaat door een mooie diversiteit aan landschappen. Onderweg wordt er gestopt waar u wilt en mocht het voor de kinderen een opgaaf zijn, dan zorgen we voor Wifi aan boord (graag vooraf aangeven).

Sengkang is een kleiner plaatsje en vooral bekend om de boottocht die u kunt maken over het Tempemeer. Maar ook s het bijvoorbeeld mogelijk om een lokale zijdeweverij te bezoeken. In dit gebied worden vaak bruiloften gehouden. Met een beetje geluk is het mogelijk om deze bijzondere gebeurtenis hier mee te maken. Houdt u er wel rekening mee dat u eenmaal binnen bent de familie u niet snel meer laat gaan, waar ze vinden het maar wat leuk als u een kijkje komt nemen!

Overnachting in Sengkang.

Inbegrepen ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, boot en entreegelden Tempemeer

 

Dag 6 Sengkang-Bira 222 Km

Per traditionele houten boot gaat u het Tempemeer ontdekken. Meestal gaan er 3 personen in een boot dus als u met uw gezin met 4 personen bent, gaan we sowieso met twee boten. Onderweg gaat u gezellig een lekker kopje koffie of thee drinken bij een lokale familie en misschien wordt er wel vers gebakken pisang goreng geserveerd. Daarna gaat u in ongeveer 5 uur op weg naar het kustplaatsje Bira. Hier aangekomen kunt u een verfrissende duik in helder water nemen.

Overnachting in Bira.

Inbegrepen ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, entreegelden Bira

 

 

Dag 7 Bira

U gaat de omgeving van Bira per boot verkennen. U stopt meerdere  keren om de onderwaterwereld te bewonderen. Onderweg geniet u van een barbecue lunch van vis. Dat is smikkelen!

Overnachting in Bara.

Inbegrepen ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur.

 

 

 

Dag 8 Bira

Vandaag kunt u nog lekker een dagje genieten van zon, zee en strand. Wilt u graag de onderwaterwereld nog verder verkennen dan kunt u een vissersbootje huren om te tussen de kleurrijke vissen en koraaltuinen te gaan snorkelen bij het eiland Liukang Lu, vlak voor de kust van Bira gelegen. 

Overnachting in Bira.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, boot & lunch Liukangloe

 

 

Dag 9 Bira-Malino 147 Km

Vanaf Bira wordt u in ongeveer 4 uur naar Malino gebracht. Malino is rustige omgeving te midden van de rijstvelden. U kunt hier prachtige wandeling maken.

Overnachting in Malino.

Inbegrepen ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur.

 

 

 

 

Dag 10 Malino-Rammang Rammang 88 Km

Rondom Malino is er veel te zien. Vraag uw chauffeur vooral de kleine weggetjes in te rijden. U belandt dan tussen de kampungs, de uitgestrekte rijstvelden, en vele verschillende plantages. Bezoek in de ochtend de markt van Malino. Hier verkoopt men vele soorten groenten en fruit. Is het fruit nog niet vers genoeg? Gaat u dan aardbeien plukken in één van de aardbeientuinen van Malino. Breng ook een bezoek aan de Takapala-waterval. U rijdt vanaf de hoofdweg van Malino over een smal weggetje naar beneden. Onderweg passeert u rijstterrassen en vele fruitbomen en na ongeveer 15 minuten stopt uw chauffeur bij de ingang van de waterval. U hoort het water al op de rotsen kletteren.

U reist verder naar het onontdekte Rammang Rammang. Dit natuurgebied is omgeven door hoge Karstgebergtes wat de omgeving mede zo uniek maakt. Vandaag kunt u de omgeving alvast verkennen of heerlijk relaxen bij uw accommodatie die te midden van de groene natuur is gelegen.

Overnachting in Rammang Rammang.

Inbegrepen ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, gids en entreegelden Malino.

 

Dag 11 Rammang Rammang

U gaat vandaag een boottocht maken en wandeling door de groene natuur. Deze plaats is omgeven door hoge Karstgebergtes wat het gebied mede zo uniek maakt. De lokale bevolking vindt het leuk om u hun huizen, die op palen zijn gebouwd en boven het water of tussen de rijstvelden zijn gelegen, te laten zien.

Overnachting in Rammang Rammang.

 

Inbegrepen ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, boot, lunch en entreegelden Rammang Rammang.

 

Dag 12 Rammang Rammang – Makassar 30 Km

U wordt naar de luchthaven van Makassar gebracht. Uw bijzondere reis door Zuid Sulawesi is ten einde. We hopen dat u heeft genoten van een fantastische reis door het bijzondere zuiden van het eiland.

Inbegrepen ontbijt, transfer met privé-auto/busje met chauffeur.

 

 

Gerelateerde Afbeeldingen: