Vogel Spotten Sulawesi.

Dag 01: Aankomstdag in Palu – Lore Lindu National Park
Nadat wij u welkom hebben geheten op de luchthaven Mutiara in Palu stad, verzorgen wij een transfer met een comfortabel busje naar Lore Lindu National Park. De reis duurt ongeveer 3, 5 uur inclusief stops onderweg.
Lunch onderweg, Diner en overnachting in Sendy homestay. (O = Ontbijt, L = Lunch, D = Diner)

Blauwe vliegenvanger

Dag 02: Lore Lindu National Park
Hele dag vogelspot-activiteit. We beginnen om 05.00 met een bezoek aan het Tambing-meer en het Anaso-trail, waar onder andere gepoogd wordt de Sulawesi Malia, Kleine prachtjufferduif, Geomalia, Indonesische koekoek, Blauwe vliegenvanger, Sulawesi-koningsspreeuw, Bergsnijdervogel en de Geelflankhoningvogel te zien.
Ontbijt en lunch tijdens de tour. Laat in de middag terug naar Sendy Homestay (O, L, D).

Bruine koekoeksduif

Dag 03: Lore Lindu National Park
Tweede dag vogelspot-activiteit, vandaag gaan we naar Anaso trail tot 2.600 meter boven zeeniveau. We proberen de volgende vogels te zien:
Satanische nachtzwaluw, Grijskopfruitduif, Bruine koekoekduif, Malia Grata, etc.
Ontbijt en lunch tijdens de tour. Laat in de middag terug naar Sendy Homestay. (O, L, D).

Dag 04: Lore Lindu National Park – Palu – Parigi (kust)
Na het ontbijt een ontspannen rit terug richting Palu, waarna de reis voortgezet wordt richting Parigi, een klein stadje gelegen aan de Baai van Tomini. Het is ongeveer 5 uur rijden langs een prachtige bergweg, dus onderweg is voldoende tijd om vogels te spotten.
Lunch tijdens de route. Diner en overnachting in het Trans Hotel, gelegen aan zee. (O, L, D)

Dag 05: Parigi Town – Moutong Town
Deze reis duurt ongeveer 9 uur langs de Tomini-baai met mooie vissershuisjes en kokospalmen langs het strand. Lunch onderweg.
Aankomst in de middag in Moutong.
Diner en overnachting in het Sakana Beach hotel. (O, L, D)

Dag 06: Moutong – Marisa Town
Vervolg over land naar Marisa ongeveer 6 uur. Lunch onderweg.
Diner en overnachting in hotel in Marisa. (O, L, D)

Dag 07: Marisa dagtour

Mangrove ijsvogel

 

We vertrekken om 05.00 uur met de auto vanuit het hotel van waaruit geprobeerd wordt de locatie te bereiken waar de Hamerhoen zich bevindt evenals de Sulawesi Mangrove ijsvogel en verschillende soorten inheemse moerasvogels binnen het natuurreservaat Tanjung Panjang.
Lunch tijdens de tour. Laat in de middag ben je terug in je hotel. Diner in het hotel. (O, L, D).

Dag 08: Marisa – Gorontalo stad
Vervolg van de tour naar Gorontalo stad, ongeveer 5 uur inclusief stops.
Lunch onderweg. Diner en overnachting in Quality Hotel in Gorontalo. (O, L, D).

Dag 09: Gorontalo vogelspot tour
Met je gids en een lokale vogelgids ga je het Bogani Wartabone National Park verkennen, waar geprobeerd wordt de locatie te vinden van andere inheemse vogels uit het gebied, waaronder een klein aapje genaamd Tarsius Diane.
Lunch tijdens de tour. Laat in de middag terug naar je hotel. Diner in uw hotel. (O, L, D).

Dag 10: Gorontalo – Tomohon (bloemenstad Noord-Sulawesi)

Vulkaan bij Tomohon

Wederom een exotisch tocht van 9 a 10 uur via de hoofdweg Trans Sulawesi, inclusief stops langs de prachtige bergweg met een spectaculair panorama van de Sulawesi zee. Lunch onderweg.
Laat in de middag arriveren we in de comfortabele omgeving van Tomohon stad.
Diner en overnachting bij Joannie Hotel. (O, L, D).

Dag 11: Tomohon Tour
Relaxte dagtocht: verken het Minahasa-gebied met een bezoek aan een traditioneel ‘extreme’ markt, de Mahawu vulkaan, het Linow meer met de geur van zwavel en het Tondano-meer. Lunch tijdens de tour.
Terug naar je hotel in de middag.

Vandaag zou je ook vogels kunnen spotten rond de berg Mahawu, waar geprobeerd kan worden de Scally ijsvogel te vinden, een inheemse soort van deze omgeving.
(O, L, D).

Dag 12: Tomohon – Tangkoko Nationaal Park
Vertrek om 09.00 uur richting het Tangkoko Nationaal Park via Tondano, waar je kunt stoppen bij het oude graf van de Minahasan, op de route naar het Tangkoko Nationaal Park. Aankomst rond 16.00 uur in Tangkoko Nationaal Park. Check-in in Tangkoko Lodge.
Lunch onderweg.
Om 17.00 uur, zal een ranger van het park je begeleiden om het Nationaal Park te verkennen, hierbij zal geprobeerd worden vogelsoorten in het Park te vinden zoals, Sulawesi
neushoornvogel, Rosse ijsvogel, blauwoorijsvogel, Sulawesi Drongo en als je geluk hebt kun je ook een groep Sulawesi Kuifmakaken treffen: een van de beschermde Makaken-soorten in het nationale park.
Terug naar Tangkoko Lodge in de avond. (O, L, D).

Dag 13: Hele dag Tangkoko Nationaal Park
Nog een volledige dag in het Nationaal Park met je gids en ervaren boswachter uit dit gebied. Er zal gepoogd worden nog meer vogelsoorten in het park te zien, zoals een dwergooruil en een Sulawesi kraai.
Lunch in je lodge. ’s Middags terug naar het Park en ’s avonds terug naar de lodge. Diner en overnachting in Tangkoko Lodge. (O, L, D).

Dag 14: Tangkoko National Park – Sam Ratulangi luchthaven van Menado.
Transfer naar Menado luchthaven voor uw volgende bestemming.

Gerelateerde Afbeeldingen: