Indonesië weer open nà Covid

INDONESIË IS WEER OPEN VOOR TOERISME!

 • Visa on Arrival nu ook op Soekarno Hatta Airport vanaf 6 april 2022
 • Algemene verplichte PCR-test bij aankomst afgeschaft vanaf 6 april 2022

Pagina-update: 6 april 2022

Het nieuws waar we allen al zo lang op wachtten is er dan eindelijk: Indonesië is open voor toeristen!
Na een periode van binnen zitten klinkt zon, zee en strand iedereen vast als muziek in de oren en in Indonesië vindt u dit allemaal.

Reizen naar Indonesië gaat echter nog niet als vanouds. Er zijn nog steeds een aantal restricties waar men rekening mee dient te houden*:

 • Passagiers hebben voor vertrek een negatieve PCR-test nodig van maximaal 48 uur oud tussen de test en het inchecken van uw vlucht vanuit Amsterdam.
  Dit geldt voor alle leeftijden inclusief kinderen en baby’s.
 • Er kan weer worden gebruikt gemaakt van de Visa On Arrival bij aankomst in Jakarta. De kosten hiervan zijn IDR500.000 (eq. $35 / €32) en kan alleen in cash worden betaald.
  Het is dus niet meer noodzakelijk om vooraf een Tourist Visa aan te vragen.
 • Passagiers dienen bij aankomst in Jakarta een internationaal vaccinatiebewijs (geprint/digitaal) te kunnen laten zien.
 • Passagiers die nog niet volledig zijn gevaccineerd (volledig gevaccineerd: 2 dosis + booster) dienen nog wel een PCR-test bij aankomst te ondergaan.
 • Passagiers dienen een bewijs van reisverzekering te kunnen laten zien welke de kosten dekt voor een eventuele opname m.b.t. COVID-19 gerelateerde klachten.  

* Passagiers zijn persoonlijk verantwoordelijk voor de gevraagde reisbenodigdheden.
De inreisbeperkingen en/of versoepelingen veranderen geregeld, dus houdt u hiervoor goed de informatiebronnen van de officiele instanties in de gaten via https://www.indonesia.nl/en/visa/

 

Gerelateerde Afbeeldingen: