Indonesië, en met name Sulawesi, is niet alleen bekend om zijn overweldigende natuur. Ook om de verscheidenheid aan diersoorten, mooie stranden en variëteit in landschappen. Allemaal mooi, maar vergeet de prachtige duikspots niet. Door de ligging van het eiland met in de nabijheid de Indische Oceaan en de Zuid Chinese zee is de verscheidenheid aan vissen, andere zeedieren (o.a. de zeekoeien) en koraalriffen zeker een reis waard.

Met een kustlijn van zo’n 55.000 kilometer en meer dan 17.500 eilanden biedt Indonesië een grote variatie in duikspots; voor ieder wat wils. Hoewel er het hele jaar gedoken kan worden, is de periode tussen mei en september het meest geschikt, maar ook het drukst.

De duikmogelijkheden bij Sulawesi zijn heel erg groot. Er zijn ongeveer zo'n 200 mooie duikplekken. Met meer dan 2.000 verschillende diersoorten is er dan ook meer dan genoeg te zien in deze onderwateronderwereld!

Ook het onderwaterreservaat Bunaken is een duikplek die zich steeds meer bekend raakt bij ervaren duikers. In dit reservaat kunt u de Indische Zeekoeien tegenkomen.

Klik hieronder op een knop voor de verschillende mogelijke bestemmingen.