Neushoornvogel

Sulawesi heeft een totale vogeltelling van 350 soorten, geclassificeerd in 4 categorieën; Jaarvogels 127 soorten, endemische vogels 88, migranten 97 en geteld als jaarvogel of migrant 32 soorten.
Deze aantallen zijn exclusief Sangihe en Talaud, Banggai en de Sula eilanden. Sangihe heeft 3 endemische soorten. Zowel Talaud als Banggai heeft 2 endemische soorten. Van de 88 endemische vogelsoorten van het eiland, heeft Lore Lindu National Park het hoogste aantal van ongeveer 72, Dumoga Bone 51 en Tangkoko 38 soorten. Er komen 2 of 3 andere endemische vogelsoorten in Zuid-Sulawesi voor.

Bekijk zeker ook de prachtige foto's van Ron Brugman, gemaakt tijdens deze reis. Klik daarvoor hier.

Programma

Dag 01: Aankomst in Makassar.
Na aankomst op het Hasanudin vliegveld gaat u rechtstreeks naar uw hotel.

Dag 02: Vogels kijken
Om 5 uur ’s ochtends vertrekt u rechtstreeks met uw gids in een comfortabele bus naar het natuurgebied Karaenta. U gaat daar op zoek naar de endemische vogelsoorten van Karaenta zoals: Black Ring White Eye, Sulawesi Streak Fly Cather en de Black headed King Fisher. U geniet van uw ontbijt en warme koffie of thee in het natuurgebied omringt door de vogels. Tegen de middag rijdt u terug naar de plaats Maros en bezoekt u voor de lunch een lokaal restaurant. Na de lunch gaat u naar Ramang Ramang om vogels te spotten. Hier probeert u de Blue Earth King Fisher en Sulawesi Serpent Eagle te vinden. Vervolgens gaat u naar Fish Pond nabij de zee in Tambua waar u naar verschillende soorten moerasvogels kunt zoeken zoals de Waterstern, Dusky Morhen, Streated Heron, Javan Pond hero en meer. Tegen de avond terug naar het hotel in Makassar.

Blackchested Eagle

Dag 03: Makassar - Paul Stad - Lore Lindu Nationaal Park
Na het ontbijt in het hotel een vlucht van ong. 55 minuten naar Palu, hoofdstad van Centraal Sulawesi. Direct rijden we door naar het Nationaal Park Lore Lindu. We rijden daarbij door een bergachtig tropisch regenwoud. 
Onderweg maken we een stop bij het Oloboju landbouwgebied om de locatie van de Savana Nightjar en de Great Side Flower Packer te vinden.
Vervolgens rijden we door naar het Nationale park en komen langs Kulawi villages, dorpen van de vroegere primitieve Da'a stam. Neem d gelegenheid om bij het Tambingmeer als introductie voor een aantal dagen in Lore Limbu.
In de namiddag komen we aan bij ons National Guesthouse in Wuasa-village.

Dag 04: Lore Lindu Vogelspotten
Een vroege start van uw vogelspotactiviteit met een ervaren toergids en locale gids die het gebied voor vogelspotplekken perfect kent.
Vanuit het guesthouse zult u met en auto naar het beginpunt gebracht worden. Daar begint u dan aan de Anaso-trail waar u gaat proberen de Satanic Nightjar, één van de endemische vogelsoorten die alleen in het Lore Lindu National Park voorkomen, te vinden.
Andere vogels die u hier kunt treffen zijn de Superb pigeon, Mountain Taylor bird, Sulawesi Mountain white eye, Rusty bresty cuckoo, Island blue flyer catch maliagrata, Geomalia, Sulawesi malokoa en nog veel meer.
We hebben deze dag ons ontbijt en een lach in het National Park. We zijn in het guesthouse terug rond 17:30 uur.

Pond Hero

Dag 05: Lore Lindu Vogelspotten
Op dezelfde tijd als gisteren vertrekken we uit het guesthouse. We gaan op weg naar het gebied rond het Tambingmeer. We gaan hier op zoek naar de Sulawesi Trush, Geomali en Malia Grate, Sulawesi Frey Myna, Sulawesi Hawk Eagle. Sulawesi Starling, etc.

Ook nu ontbijten en lunchen we op de locatie. Tegen 17:30 uur zijn we terug in het guesthouse voor het diner.

Dag 06: Lore Lindu Vogelspotten
De laatste dag in het park. We brengen een bezoek aan de oude megalieten bij het dorp Tamadue. Op weg er naar toe kunnen we mogelijk de Isabella Bush hen, de Buff Banded rail, Sulawesi Cytrine en de Sulawesi Goshawk eagle. 
Na het bezoek aan het dorp keren we terug naar het guesthouse voor de lunch. Na de lunch een ontspannen rit naar het zuidelijk deel van Wuasa. Daar dan op zoek nar de locatie van de Moeras Waterhen, Sulawesi Coucol, Buzzard eagle en de Minahassa Masked Owl.

Rond 18:30 uur zijn we dan weer terug in het guesthouse.

Dag 07: Lore Lindu - Paul - Prince Diveresort, Tanjung Karan. Donggala.
We ontbijten om 07:30 uur waarna we vervolgens relaxed terugrijden naar Palu en dan doorrijden naar het Prince John duikresort naar uw verblijf in Donggala Regency.
De tocht duurt ongeveer 6 uur, inclusief stops om vogels te kijken. We lunchen in Palu. In de namiddag komen we aan in het resort waar we ook dineren.

Dag 08: prince John Duikresort

Deze dag heeft u de tijd aan u zelf; liggen op het strand, snorkelen, zonnen, kortom relax en geniet!

Dag 09: Transfer naar Mutiara Airport van Palu.

Vanochtend, na het ontbijt wordt u naar hervliegveld gebracht van Palu gebracht voor uw vlucht naar huis of elders.. Wij wensen u een goede reis.

Gerelateerde Afbeeldingen: