Klik hier voor een mooie video van een tevreden reiziger.

Schrijf hier uw reiservaring bij Sulawesi-travel.nl

 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
116 berichten.
Jan en Rianne Lips schreef op 24 februari 2016 om 17:00
Adil, je hebt ons in 11 dagen op een voortreffelijke manier Sulawesi laten beleven. Na Makassar maakten we een prachtige tocht door het karstgebergte, bezochten we de drijvende huizen op het Tempemeer en bewonderden we de graven en huizen in Torajaland. Ook bracht je ons bij indrukwekkende begrafenisrituelen. Zowel de natuur als de cultuur zijn schitterend; de mensen erg gastvrij... Lees meer
Adil, je hebt ons in 11 dagen op een voortreffelijke manier Sulawesi laten beleven.
Na Makassar maakten we een prachtige tocht door het karstgebergte, bezochten we de drijvende huizen op het Tempemeer en bewonderden we de graven en huizen in Torajaland.
Ook bracht je ons bij indrukwekkende begrafenisrituelen. Zowel de natuur als de cultuur zijn schitterend; de mensen erg gastvrij en het eten heerlijk.
Je gaf ons veel informatie en bracht ons onder de mensen. En omdat wij veel wilden bewegen, maakten we prachtige wandelingen door rijstvelden, dorpjes en naar rotsen waar we zelfs eeuwenoude tekeningen zagen.
Door jou was de organisatie in prima handen en hadden we ook een aangenaam stuk vrijheid .
We hebben deze reis met al onze zintuigen beleefd! Dank je wel! We kijken er met een warm gevoel op terug. Lieve groeten van Rianne en Jan Lips; Tilburg.
Het was in รฉรฉn woord: fantastisch!... Sluiten
Dick en Ans de Boer schreef op 31 december 2015 om 14:31
Adil, Ons was een Engelse gids toegezegd door de N.R.V. Bij aankomst in Markassar werden we verrast door jou, een Ned sprekende gids. We waren dus zo wie zo blij met jou. Jij was blij met ons vertelde je omdat december een rustige tijd is. Onze ervaring nu is: december is een prima maand om Sulawesie te bezoeken. De temperatuur... Lees meer
Adil,
Ons was een Engelse gids toegezegd door de N.R.V.
Bij aankomst in Markassar werden we verrast door jou, een Ned sprekende gids.
We waren dus zo wie zo blij met jou. Jij was blij met ons vertelde je omdat december een rustige tijd is.
Onze ervaring nu is: december is een prima maand om Sulawesie te bezoeken. De temperatuur is rond de 25 graden.
De zon schijnt ,s morgens daarna word het bewolkt en aan het eind van de dag na 16.00 uur valt de regen. Dan ga je toch richting hotel. ,s Morgens ziet de natuur er fris uit en in ieder geval nergens stof.
Ook is december een schoolvakantie maand. Daarom worden er begrafenissen en bruiloften geregeld. Familie komt soms van ver om dit bij te wonen. Ook wij hebben dit kunnen meemaken dankzij jou en je kontakten.
Sulawesi is een land met een afwisselende natuur en heel bijzonder vonden wij Torajaland. Je hebt je land goed gepromoot en voor een veilige reis gezorgd dankzij je chauffeur Ali. De wegen slingerden omhoog en omlaag, het ging allemaal goed. Een goed team. We hebben je aanbevolen bij Travel Counsellors. Misschien een kontakt.
Adil, Ali en familie het allerbeste voor het nieuwe jaar 2016 !!!!!!

31 december 2015 Dick en Ans... Sluiten
Dominique schreef op 10 november 2015 om 20:46
In september/oktober 2015 onder begeleiding van Adil (en de chauffeurs Sharif en Anwar) op fietsvakantie geweest naar Sulawesi. Een geweldig team, Sharif en Anwar heel bescheiden en behulpzaam en Adil een fantastisch gastheer voor zijn land. Zijn Nederlands is echt subliem, ik viel af en toe bijna van mijn fiets van verbazing om de uitdrukkingen die hij paraat heeft. Niet... Lees meer
In september/oktober 2015 onder begeleiding van Adil (en de chauffeurs Sharif en Anwar) op fietsvakantie geweest naar Sulawesi. Een geweldig team, Sharif en Anwar heel bescheiden en behulpzaam en Adil een fantastisch gastheer voor zijn land. Zijn Nederlands is echt subliem, ik viel af en toe bijna van mijn fiets van verbazing om de uitdrukkingen die hij paraat heeft. Niet alleen Adil en zijn familie zijn gastvrij, maar de hele Sulawesische bevolking. Van bruiloft tot begrafenis en van zolder tot groentetuin, we mochten overal komen kijken en meeproeven en dankzij Adil konden we echt contact maken met de mensen. Adil kan ontzettend veel vertellen over zijn land en de cultuur en omdat hij ook veel over Nederland weet, kan hij dingen in perpectief plaatsen. Fietsen is misschien niet zijn allergrootste hobby, maar hij heeft toch maar mooi (bijna) de hele 950 km in 3 weken meegefietst!

Adil bedank voor de leuke tijd en misschien tot ziens!... Sluiten
Fred Rijkens en Annelies Feddema schreef op 2 november 2015 om 18:13
Aldil, Prachtige tochten met je gemaakt. Veel verassingen onderweg en genoten van je kennis over dit prachtige eiland. We hadden dit niet graag willen missen. We zijn 8 dagen met je opgetrokken en we zijn blij dat we zoveel tijd hebben genomen. Iedereen adviseerde ons om 3 tot 4 dagen uit te trekken voor Torajaland maar met 8 dagen voor... Lees meer
Aldil,
Prachtige tochten met je gemaakt. Veel verassingen onderweg en genoten van je kennis over dit prachtige eiland. We hadden dit niet graag willen missen. We zijn 8 dagen met je opgetrokken en we zijn blij dat we zoveel tijd hebben genomen. Iedereen adviseerde ons om 3 tot 4 dagen uit te trekken voor Torajaland maar met 8 dagen voor een individuele reis zie je meer en heb je meer contact met de bevolking. Vooral de wandelingen die we hebben gemaakt door dorpen gaven ons een goed beeld van het leven van Indonesiรซrs in dit prachtige land. Dat we begonnen met een visite bij je vrouw en dochter thuis hebben we zeer op prijs gesteld. Grappig was dat je dochter ons nog drie van dezelfde barby poppen kwam laten zien die ze kennelijk van elke Nederlander krijgt. Jullie plan om het mogelijk te maken om bij jullie een nacht te logeren lijkt ons een goed idee. We hadden dat zeker gedaan als dat toen al mogelijk was. Je Nederlands is voortreffelijk. Een aanrader voor iedereen die goed geรฏnformeerd Toraja wil bekijken. Ik lees hieronder dat ik niet de enige ben geweest die onbedoeld een modderbad heeft genomen. Als je onverhoopt nog een keer naar Nederland komt ben je van harte welkom bij ons.
Fred en Annelies... Sluiten
Tavernier-Druant schreef op 30 augustus 2015 om 15:46
Adil, we zijn veilig thuisgekomen van onze drieweekse reis naar Java, Bali en Sulawesi. We houden de beste herinneringen over aan onze 4-daagse met jou in Torajaland. Het was een zeer aangename en leerrijke ervaring. Je hebt ons ingewijd in de dodencultus van de Torajaโ€™s en je had heel snel begrepen dat we grote fotoliefhebbers zijn. De vele fotostops met... Lees meer
Adil, we zijn veilig thuisgekomen van onze drieweekse reis naar Java, Bali en Sulawesi. We houden de beste herinneringen over aan onze 4-daagse met jou in Torajaland. Het was een zeer aangename en leerrijke ervaring. Je hebt ons ingewijd in de dodencultus van de Torajaโ€™s en je had heel snel begrepen dat we grote fotoliefhebbers zijn. De vele fotostops met de mooiste uitzichtjes over rijstvelden, valleien en bergen hebben mooie resultaten opgeleverd. Je kan binnenkort enkele fotoโ€™s verwachten in je mailbox. Ook van het gratis modderbad voor mijn voeten, dit om toch maar een zicht te krijgen op het karstlandschap tussen Paripari en Makassar zonder storende elektriciteitsdraden. En dank je voor het begrip voor onze 12-jarige zoon die niet wilde proeven van de lekker Indonesische keuken. We kijken ernaar uit om de rest van Sulawesi te leren kennen.... Sluiten