Klik hier voor een mooie video van een tevreden reiziger.

Schrijf hier uw reiservaring bij Sulawesi-travel.nl

 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
116 berichten.
Henk en Joke schreef op 29 september 2018 om 19:10
Van 3 september tot 23 september 2018 hebben wij een rondreis door Zuid en Noord Sulawesi gemaakt, op deskundige wijze samengesteld door Adil Nurimba. Wat een prachtige reis op een bijzonder authentiek eiland. We hebben veel avonturen beleefd. Dit begon met een gastvrij onthaal bij Adil en zijn gezin, met aansluitend een bezoek aan het schooltje van dochter Sofie, waar... Lees meer
Van 3 september tot 23 september 2018 hebben wij een rondreis door Zuid en Noord Sulawesi gemaakt, op deskundige wijze samengesteld door Adil Nurimba.
Wat een prachtige reis op een bijzonder authentiek eiland.

We hebben veel avonturen beleefd. Dit begon met een gastvrij onthaal bij Adil en zijn gezin, met aansluitend een bezoek aan het schooltje van dochter Sofie, waar we met gezang werden ontvangen.
Deze gastvrije ontvangst was de start van onvergetelijke herinneringen aan een perfect georganiseerde reis met goede adviezen en gidsen.

We willen de chauffeurs hierbij nog even extra in het zonnetje zetten, vooral Rusli, de vrolijke sociale man die het met iedereen goed kon vinden en ons met de lokale bevolking in contact wist te brengen.

We hebben bijzondere dingen meegemaakt, mochten de "keizer" (hoofd van de politie van Suid Sulawesi) ontmoeten, hebben een trouwerij en een bijzondere begrafenis in Toraja meegemaakt. Ook de prachtige natuur is ons bijgebleven. Wij willen Adil en zijn team hartelijk bedanken.... Sluiten
Kees & Marleen schreef op 25 september 2018 om 15:42
Wij hebben van 31 augustus – 14 september een fantastisch mooie rondreis door Zuid-Sulawesi (Makassar – Malino – Bira – Sengkang – Rantepao / Toraja – Makassar) gemaakt. Via de mail hebben wij contact gezocht met Sulawesi-Travel – Adil Nurimba. Een mail met daarin onze plannen, wensen en het type hotel wat we zochten. Binnen 24 uur hadden we al... Lees meer
Wij hebben van 31 augustus – 14 september een fantastisch mooie rondreis door Zuid-Sulawesi (Makassar – Malino – Bira – Sengkang – Rantepao / Toraja – Makassar) gemaakt.

Via de mail hebben wij contact gezocht met Sulawesi-Travel – Adil Nurimba. Een mail met daarin onze plannen, wensen en het type hotel wat we zochten. Binnen 24 uur hadden we al een mail van Adil terug (in het Nederlands) met daarin een door hem voorgesteld programma en bijbehorende prijsopgave. Echt top! Een paar mailtjes verder hadden we onze vakantieplanning helemaal rond.

Bij aankomst in Makassar werden we door Adil opgehaald en getrakteerd op een heerlijk kop koffie terwijl we het programma voor de komende 14 dagen doornamen.
Op dag 1: een bezoek aan de Rammang Rammang valei ging Adil zelf mee als gids.
Vanaf dag 2 was onze chauffeur Anwar onze steun en toeverlaat.
Met veel toewijding en passie heeft hij ons over de smalle en vaak niet al te beste wegen gereden – lumayan bagus Anwar! Anwar spreekt drie woorden Engels en wij drie woorden Indonesisch, maar we hebben een geweldige tijd met elkaar gehad.

Adil had onze reis tot in de puntjes geregeld en prima hotels voor ons geboekt (de hotels in Malino en Bira waren helemaal top. In Malino grenzend aan de rijstvelden en in Bira direct aan zee). Wij hebben in Malino, o.l.v. van gids Sandy en in Rantepao/Toraja, o.l.v. gids Lynda, prachtige fietstochten gemaakt. Op deze manier zie je nog meer van de prachtige omgeving en kom je in direct contact met de bevolking. Een aanrader!

Op de dag van vertrek nodigde Adil ons bij hem thuis uit voor een kop koffie – erg leuk om zijn vrouw Whia en twee lieve dochters te mogen ontmoeten.

Met dank aan Sulawesi-Travel en met name aan Adil, hebben wij een onvergetelijke vakantie gehad. Sulawesi is een fascinerend eiland met prachtige natuur en cultuur!

Terima kasih - Sampai jumpa!
Kees & Marleen... Sluiten
Marcel Bettonville schreef op 25 september 2018 om 09:28
Wij hebben in augustus een rondreis gemaakt door Sulawesi. Adil en zijn team hebben ons daarbij uitstekend geholpen met het plannen/boeken en begeleiden. De eerste paar dagen heeft Adil ons zelf begeleidt, de kennis en kunde van het gebied is zeer groot en dat maakt het dubbel zo interessant. Ook is het handig dat Adil goed Nederlands spreekt. Onze chauffeur... Lees meer
Wij hebben in augustus een rondreis gemaakt door Sulawesi. Adil en zijn team hebben ons daarbij uitstekend geholpen met het plannen/boeken en begeleiden.
De eerste paar dagen heeft Adil ons zelf begeleidt, de kennis en kunde van het gebied is zeer groot en dat maakt het dubbel zo interessant. Ook is het handig dat Adil goed Nederlands spreekt.
Onze chauffeur Roy heeft ons daarna verder begeleid richting Bira, Malino en Torajaland. Echt een bijzondere chauffeur, vriendelijk, humor en met grote kennis van het gebied.

In Torajaland hebben we Mr. Gibson voor twee dagen als gids gehad, ook dit ervaren als zeer kundig en vriendelijk. Mr. Gibson maakt ook nog eens zijn eigen koffiebonen, thuis even proeven was ook zeer bijzonder. Wij kijken terug op een zeer fijne tijd in Sulawesi, mede mogelijk gemaakt door Adil en zijn team, een echte aanrader.... Sluiten
Theo en lena Tems schreef op 24 september 2018 om 11:53
Na een geslaagde groepsreis in 2017 wilden we dit jaar ook een ander eiland bezoeken dan alleen Java, Bali en Lombok. Het werd Sulawesi. Na veel geplan en gereserveer kwam ik op de site van Ali Nurimba. Hij heeft de hele planning voor ons overgenomen, de beste hotels tegen de laagste prijzen gereserveerd en overal plaatselijke gidsen ingezet. De reis... Lees meer
Na een geslaagde groepsreis in 2017 wilden we dit jaar ook een ander eiland bezoeken dan alleen Java, Bali en Lombok. Het werd Sulawesi.

Na veel geplan en gereserveer kwam ik op de site van Ali Nurimba. Hij heeft de hele planning voor ons overgenomen, de beste hotels tegen de laagste prijzen gereserveerd en overal plaatselijke gidsen ingezet. De reis duurde 19 dagen
Het waren flinke afstanden, maar we hebben heel veel gezien en blijvende indrukken opgedaan.

Bij aankomst in Makassar nam Ali ons mee naar een prachtig natuurgebied Rammang-Rammang, waarna we kennis maakten met zijn gastvrij gezin thuis. Met busje en geweldige chauffeur Emar reden we via het ZO-puntje Bira en Sengkang naar het Toraja gebied waar gids Rita ons het leven en de cultuur liet zien en meemaken, wat weleens heftig overkwam, zoals bij het offeren van dieren bij begrafenisrituelen.

In Ampana per veerboot naar de Togian eilanden voor een paar dagen relaxen op een bounty eiland.
Daarna via Luwuk de vlucht naar Manado, waar gids Donald ons rondreed in de bergen, met ons over de exotische markt Tomohon slenterde, waar werkelijk de vreemdste etenswaren worden verkocht en een traditionele maaltijd met ons nuttigde

Enige minpuntje: Het Minahasa hotel was misschien wel bijzonder als oudste in Manado, maar viel ons zo tegen dat we naar elders vertrokken. Ali heeft trouwens al onze extra onkosten daarvan vergoed.

Het was een mooie reis, prima verzorgd door Sulawesi Travel en goed te doen, zelfs voor twee oudjes zoals wij, beiden 72 jaar jong.... Sluiten
Marcel grote Punt schreef op 11 september 2018 om 08:44
Van Marcel Grote Punt. Mijn vrouw en ik hebben tussen 10 juli en 4 augustus een prachtige reis gemaakt door Sulawesi, waarbij we de eerste dagen Adil als gids hadden. Ook heeft hij de reis voor ons uitgestippeld. We zijn zelfs even gezellig bij zijn thuis langs geweest; leuk gezin! De andere dagen hadden we afhankelijk van de plek andere... Lees meer
Van Marcel Grote Punt.

Mijn vrouw en ik hebben tussen 10 juli en 4 augustus een prachtige reis gemaakt door Sulawesi, waarbij we de eerste dagen Adil als gids hadden. Ook heeft hij de reis voor ons uitgestippeld. We zijn zelfs even gezellig bij zijn thuis langs geweest; leuk gezin!
De andere dagen hadden we afhankelijk van de plek andere gidsen. Deze waren zonder uitzondering zeer bekwaam. Ritha bracht ons in Toraja land op plekken en over weggetjes die anderen duidelijk niet kenden. Daardoor zagen we de mooiste plekjes en uitzichten. De plaatselijke bevolking kende ook constant de gidsen.
Daarnaast had ik aan Adil laten weten wat voor een soort overnachtingsplekken we wilde hebben en kregen daardoor ook de mooiste hotelletjes.

Ik moest na een aantal dagen geopereerd worden in een ziekenhuis in Sulawesi en zonder de tolkhulp van Adil via de telefoon zou dat zeker niet goed zijn gegaan. Hij regelde steeds voor mijn vrouw de taxi, want die rijden er niet zo vaak. Uiteindelijk zijn de kosten ook heel schappelijk. We gaan aankomende zomer zeker weer gebruik maken van Adils kwaliteiten... Sluiten