Klik hier voor een mooie video van een tevreden reiziger.

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Allereerst dank voor je reactie. Het volgende willen we je toch even laten weten:

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Om veiligheidsredenen slaan we je ip-adres op.

Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.

We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
67 berichten.
Kees & Marleen uit Zoetermeer schreef op 25 september 2018 om 15:42:
Wij hebben van 31 augustus – 14 september een fantastisch mooie rondreis door Zuid-Sulawesi (Makassar – Malino – Bira – Sengkang – Rantepao / Toraja – Makassar) gemaakt. Via de mail hebben wij contact gezocht met Sulawesi-Travel – Adil Nurimba. Een mail met daarin onze plannen, wensen en het type hotel wat we zochten. Binnen 24 uur hadden we al... Lees verder
Wij hebben van 31 augustus – 14 september een fantastisch mooie rondreis door Zuid-Sulawesi (Makassar – Malino – Bira – Sengkang – Rantepao / Toraja – Makassar) gemaakt.

Via de mail hebben wij contact gezocht met Sulawesi-Travel – Adil Nurimba. Een mail met daarin onze plannen, wensen en het type hotel wat we zochten. Binnen 24 uur hadden we al een mail van Adil terug (in het Nederlands) met daarin een door hem voorgesteld programma en bijbehorende prijsopgave. Echt top! Een paar mailtjes verder hadden we onze vakantieplanning helemaal rond.

Bij aankomst in Makassar werden we door Adil opgehaald en getrakteerd op een heerlijk kop koffie terwijl we het programma voor de komende 14 dagen doornamen.
Op dag 1: een bezoek aan de Rammang Rammang valei ging Adil zelf mee als gids.
Vanaf dag 2 was onze chauffeur Anwar onze steun en toeverlaat.
Met veel toewijding en passie heeft hij ons over de smalle en vaak niet al te beste wegen gereden – lumayan bagus Anwar! Anwar spreekt drie woorden Engels en wij drie woorden Indonesisch, maar we hebben een geweldige tijd met elkaar gehad.

Adil had onze reis tot in de puntjes geregeld en prima hotels voor ons geboekt (de hotels in Malino en Bira waren helemaal top. In Malino grenzend aan de rijstvelden en in Bira direct aan zee). Wij hebben in Malino, o.l.v. van gids Sandy en in Rantepao/Toraja, o.l.v. gids Lynda, prachtige fietstochten gemaakt. Op deze manier zie je nog meer van de prachtige omgeving en kom je in direct contact met de bevolking. Een aanrader!

Op de dag van vertrek nodigde Adil ons bij hem thuis uit voor een kop koffie – erg leuk om zijn vrouw Whia en twee lieve dochters te mogen ontmoeten.

Met dank aan Sulawesi-Travel en met name aan Adil, hebben wij een onvergetelijke vakantie gehad. Sulawesi is een fascinerend eiland met prachtige natuur en cultuur!

Terima kasih - Sampai jumpa!
Kees & Marleen
Marcel Bettonville uit Vianen schreef op 25 september 2018 om 09:28:
Wij hebben in augustus een rondreis gemaakt door Sulawesi. Adil en zijn team hebben ons daarbij uitstekend geholpen met het plannen/boeken en begeleiden. De eerste paar dagen heeft Adil ons zelf begeleidt, de kennis en kunde van het gebied is zeer groot en dat maakt het dubbel zo interessant. Ook is het handig dat Adil goed Nederlands spreekt. Onze chauffeur... Lees verder
Wij hebben in augustus een rondreis gemaakt door Sulawesi. Adil en zijn team hebben ons daarbij uitstekend geholpen met het plannen/boeken en begeleiden.
De eerste paar dagen heeft Adil ons zelf begeleidt, de kennis en kunde van het gebied is zeer groot en dat maakt het dubbel zo interessant. Ook is het handig dat Adil goed Nederlands spreekt.
Onze chauffeur Roy heeft ons daarna verder begeleid richting Bira, Malino en Torajaland. Echt een bijzondere chauffeur, vriendelijk, humor en met grote kennis van het gebied.

In Torajaland hebben we Mr. Gibson voor twee dagen als gids gehad, ook dit ervaren als zeer kundig en vriendelijk. Mr. Gibson maakt ook nog eens zijn eigen koffiebonen, thuis even proeven was ook zeer bijzonder. Wij kijken terug op een zeer fijne tijd in Sulawesi, mede mogelijk gemaakt door Adil en zijn team, een echte aanrader.
Theo en lena Tems uit Oud Beijerland schreef op 24 september 2018 om 11:53:
Na een geslaagde groepsreis in 2017 wilden we dit jaar ook een ander eiland bezoeken dan alleen Java, Bali en Lombok. Het werd Sulawesi. Na veel geplan en gereserveer kwam ik op de site van Ali Nurimba. Hij heeft de hele planning voor ons overgenomen, de beste hotels tegen de laagste prijzen gereserveerd en overal plaatselijke gidsen ingezet. De reis... Lees verder
Na een geslaagde groepsreis in 2017 wilden we dit jaar ook een ander eiland bezoeken dan alleen Java, Bali en Lombok. Het werd Sulawesi.

Na veel geplan en gereserveer kwam ik op de site van Ali Nurimba. Hij heeft de hele planning voor ons overgenomen, de beste hotels tegen de laagste prijzen gereserveerd en overal plaatselijke gidsen ingezet. De reis duurde 19 dagen
Het waren flinke afstanden, maar we hebben heel veel gezien en blijvende indrukken opgedaan.

Bij aankomst in Makassar nam Ali ons mee naar een prachtig natuurgebied Rammang-Rammang, waarna we kennis maakten met zijn gastvrij gezin thuis. Met busje en geweldige chauffeur Emar reden we via het ZO-puntje Bira en Sengkang naar het Toraja gebied waar gids Rita ons het leven en de cultuur liet zien en meemaken, wat weleens heftig overkwam, zoals bij het offeren van dieren bij begrafenisrituelen.

In Ampana per veerboot naar de Togian eilanden voor een paar dagen relaxen op een bounty eiland.
Daarna via Luwuk de vlucht naar Manado, waar gids Donald ons rondreed in de bergen, met ons over de exotische markt Tomohon slenterde, waar werkelijk de vreemdste etenswaren worden verkocht en een traditionele maaltijd met ons nuttigde

Enige minpuntje: Het Minahasa hotel was misschien wel bijzonder als oudste in Manado, maar viel ons zo tegen dat we naar elders vertrokken. Ali heeft trouwens al onze extra onkosten daarvan vergoed.

Het was een mooie reis, prima verzorgd door Sulawesi Travel en goed te doen, zelfs voor twee oudjes zoals wij, beiden 72 jaar jong.