Klik hier voor een mooie video van een tevreden reiziger.

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Allereerst dank voor je reactie. Het volgende willen we je toch even laten weten:

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Om veiligheidsredenen slaan we je ip-adres op.

Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.

We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
72 berichten.
Jerry en Jolanda Burger heeft geschreven op 1 juli 2019 om 16:00:
We hebben een rondreis gemaakt van Zuid naar Noord Sulawesie in 23 dagen. We werden heel hartelijk ontvangen door Adil, door de contacten via mail en app was het of we elkaar al kenden. Wat hebben wij een geweldig mooie reis gemaakt. We zijn begonnen in Makassar met Adil en chauffeur Hendra. We zijn met Whia naar de school van... Lees verder
We hebben een rondreis gemaakt van Zuid naar Noord Sulawesie in 23 dagen.

We werden heel hartelijk ontvangen door Adil, door de contacten via mail en app was het of we elkaar al kenden. Wat hebben wij een geweldig mooie reis gemaakt.
We zijn begonnen in Makassar met Adil en chauffeur Hendra. We zijn met Whia naar de school van Sofietje gegaan, ze hebben voor ons gezongen. We hadden pennen voor ze meegenomen,wat zijn de kinderen daar blij mee. Toen bij Adil en Whia thuis koffie gedronken voordat we nog 14 dagen met Adil als fantastische gids op pad gingen. Op weg naar Malino, wat is het hier mooi,.de rust, bergen, heerlijk gegeten bij deze gastvrije mensen. We hebben gewandeld door de rijstvelden en rijst mogen planten, islamitische bruiloft bijgewoond dit was zo'n mooie en bijzondere belevenis,.wat een lieve mensen,.we waren er helemaal van onder de indruk.
Torajaland is heel indrukwekkend door zijn cultuur. We hebben daar een begrafenis bijgewoond, wat bijzonder is dit om erbij te mogen zijn. Op de Karbouwen markt geweest,.bij lokale mensen thuis geweest waar we ook durian hebben geproefd.
We zijn naar Kadidiri eiland en de Bunaken geweest om te duiken. De reis naar Kadidiri alleen al is een belevenis op zich. Hier is het heel mooi om te snorkelen en het koraal is prachtig met duiken. Op de Bunaken zijn heel veel vissen, schildpadden en we hebben zelfs een haai gezien, zo mooi.

Na 14 dagen ging Adil terug naar z'n lieve gezinnetje en zijn we verder gegaan met Hendra. In Tentena kregen we gids Petrus die ook een beetje Nederlands spreekt, hij nam ons savonds mee om spookdiertjes te zien. Goed aankleden en insmeren tegen de muggen want ze prikken door je kleding heen maar ook dit was een prachtige ervaring. Petrus is gek op vogels dus een wandeling om mooie vogels te zien hoort er zeker bij. In Ampana hebben we afscheid genomen van Hendra, wat een goede chauffeur is hij, beleeft en gezellig.

Na een binnenlandse vlucht kwamen we aan in Manado. Daar hadden we gids Donnie. Daar op de markt geweest in Tomohon, hier ligt alles met 4 poten behalve een tafel en stoel. Dit is echt de cultuur hier, wat er ligt aan dieren van een kip tot kat, hond en vleermuis. Ik kan blijven vertellen over dit prachtige eiland, zijn cultuur en lieve mensen.

Adil nogmaals dank je wel voor je goede zorgen, vriendschap, de perfect georganiseerde en onbezorgde reis voor ons. Het was best een vol programma maar we hadden er geen seconde van willen missen. Echt een aanrader als je van plan bent om naar Sulawesie te reizen met Sulawesie- Travel.
Jerry en Jolanda
Marianne en Genny uit 's Hertogenbosch heeft geschreven op 1 juli 2019 om 15:54:
Tijdens het googlen stuitte ik per toeval op Sulawesi Travel, vanaf het eerste mailcontact met Adil voelde het goed. Hij antwoordt vrijwel meteen en kon aan alle wensen voldoen tegen een redelijke prijs/ kwaliteit verhouding. Onze rondreis in Sulawesi begon in Makassar. Wij werden opgehaald door Emal, die ook onze chauffeur was voor de komende 11 dagen. Een hele fijne... Lees verder
Tijdens het googlen stuitte ik per toeval op Sulawesi Travel, vanaf het eerste mailcontact met Adil voelde het goed. Hij antwoordt vrijwel meteen en kon aan alle wensen voldoen tegen een redelijke prijs/ kwaliteit verhouding.

Onze rondreis in Sulawesi begon in Makassar.

Wij werden opgehaald door Emal, die ook onze chauffeur was voor de komende 11 dagen.

Een hele fijne man, ondanks dat hij geen engels sprak, was daar toch een band.

Het is een hele goede chauffeur, voorzichtig en neemt absoluut geen risico`s.

Iedere dag maakte hij ons minibusje schoon, dat was zo fijn, terima kassih Emal.

Van Ramang Ramang naar Bira, van Bira naar Sengkang en van daaruit naar het bekende Torajaland met z`n eeuwenoude tradities, die je zeker moet bijwonen.

Van Torajaland naar het noorden van het Posomeer nl. Tentena waar wij met de geweldige gids Petrus op pad mochten. Een zeer deskundige gids die overal veel vanaf weet.

Hij nam ons mee op Tarsier spotten, wat eigenlijk niet in ons programma zat maar hoe gaaf was ditโ€ฆโ€ฆ.in het aardedonker op zoek naar de kleine spookdiertjes en ze dan ook nog zien, chapeau Petrus!!!

Van Tentena/Badavallei naar Ampana waar wij afscheid namen van Emal.

Ampana is de opstapplaats voor de boot naar Togian Island waar wij 3 dagen verbleven in het Kadidiri Paradise Resort, een waar paradijs waar wij voor de deur konden snorkelen.

Van Togian terug via Ampana naar Luwuk waar wij een binnenlandse vlucht namen naar Manado. In Manado hebben wij met Donny onze chauffeur/gids een paar bijzondere dagen gehad, mede door ons gezamenlijk christen geloof was daar sowieso gesprekstof. Hij heeft ons het mooie van Tomohon laten zien nl. de vulkaan het kratermeer, ook de extreme markt en het Tangkoko NP waar wij de makaak aap zagen en weer de tarsier.

Wij eindigden onze reis op de Bunaken Island waar wij in alle rust alle opgedane indrukken konden verwerken. Ook hier van de prachtige onderwaterwereld kunnen genieten.

Onze Sulawesi reis is onvergetelijk geworden mede door het team van Sulawesi Travel.

Het is een prachtig mooi land met z`n sawa`s, regenwouden, kuststreken en ontzettend lieve mensen en natuurlijk het lekkere eten.

Mocht je meer willen weten van onze reis mag je altijd mailen.
Terry heeft geschreven op 11 april 2019 om 08:53:
Adil and Wiah have truly a great company that makes it easy to see the best of SulaWesi. They know where to take people for wonderful tourist sights, traditional food in each of the areas they visit, they really know how to ensure every moment is full of entertainment and not wasted! I highly recommend this business for anyone interested... Lees verder
Adil and Wiah have truly a great company that makes it easy to see the best of SulaWesi. They know where to take people for wonderful tourist sights, traditional food in each of the areas they visit, they really know how to ensure every moment is full of entertainment and not wasted! I highly recommend this business for anyone interested in visiting this part of Indonesia, you wont be disappointed.