Klik hier voor een mooie video van een tevreden reiziger.

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Allereerst dank voor je reactie. Het volgende willen we je toch even laten weten:

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Om veiligheidsredenen slaan we je ip-adres op.

Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.

We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
67 berichten.
Hans en Clementine uit Opmeer schreef op 20 november 2018 om 20:19:
Van 22 oktober tot 28 oktober hebben wij gereisd van Makassar naar Toradja land. met Sulawesi-Travel o.l.v. Adil Nurimba. Wat een geweldige belevenis. Adil Nurimba haalde ons zelf op, op de Airport en meteen startte onze reis met een excursie naar Maros gebied, de oude haven en Fort Rotterdam. Op dag 2 maakten wij kennis met het gezin van Adil.... Lees verder
Van 22 oktober tot 28 oktober hebben wij gereisd van Makassar naar Toradja land. met Sulawesi-Travel o.l.v. Adil Nurimba. Wat een geweldige belevenis.
Adil Nurimba haalde ons zelf op, op de Airport en meteen startte onze reis met een excursie naar Maros gebied, de oude haven en Fort Rotterdam.

Op dag 2 maakten wij kennis met het gezin van Adil. Zijn Vrouw Whia en zijn 2 dochtertjes Sofietje en Airin. wat een mooi gezin. Eerst het schooltje bezocht van Sofietje waar we gezongen, gedanst en woordjes Nederlands hebben gedaan Geweldig wat was dat leuk. Na een heerlijke koffie gingen wij verder richting Toradja-Land. Nu alleen met onze geweldige chauffeur Emal.
Onderweg nog een bezoek aan een zijdeweverij. In Sengkang aangekomen een boottocht over het Tempe-meer naar de drijvende huizen een prachtige zonsondergang gezien. Een sprookje zo mooi!

Dag 3 we gaan weer verder onderweg komen we nog een bruiloft tegen en spontaan vraagt onze chauffeur Emal of we foto's willen maken. kan dat echt, Ja! en voor we het weten staan we oog in oog met het bruidspaar, familie en vieren we een bruiloft en iedereen wil ook met ons op de foto!

We moeten door!........naar Rantepao. Maar voor we daar aankomen genieten we van de mooie uitzichten en de "erotische berg" Bambapuang een heerlijke lunch. En dan komen we echt in Toradja we rijden zo onder de poort door!
Prachtig Hotel Misiliana. Dag 4 maken we kennis met onze gids Paulus die ons de komende 2 dagen alles zal vertellen, laten zien en uitleggen over Toradja en haar bewoners en rituelen. de Londa graven met Tau tau poppen, de stenen graven. de baby graven in de boom. de Toradja huizen met hun geschiedenis. De markt, Karbouwen, varkens. Cheremonie /begravenis met het slachten van een buffel. Wat hebben wij veel gezien en geleerd. dag 6 gaan we weer terug naar Makkassar in een keer een lange rit maar een prachtige route langs de westkust van Parepare.

Voldaan komen wij in onze luxe hotel met een een prachtig uitzicht op Sea. Later op de avond komen Adil en zijn lieve vrouw Whia met dochtertjes langs om afscheid te nemen van ons en wij van hun.

Beste Adil, Emal en Paulus bedankt voor deze fantastische ervaring en de zeer goed georganiseerde reis! Groetjes Hans en Clementine.
Bekijk de fotoserie van Clementine en Hans door hier te klikken.
Joop en Dineke uit Apeldoorn schreef op 3 oktober 2018 om 12:21:
Van 7 september t/m 4 oktober waren we op vakantie in Sulawesi. We hebben op de fiets en rondtocht gemaakt door zuid-sulaweisi. Hierbij hebben we een aantal dagen gebruik gemaakt van Adil's diensten, die een gids voor ons verzorgde in Rantepao en een bootman in Sengkang. In Rammang Rammang hadden we Adil zelf als gids. Adil heeft dit alles erg... Lees verder
Van 7 september t/m 4 oktober waren we op vakantie in Sulawesi.
We hebben op de fiets en rondtocht gemaakt door zuid-sulaweisi. Hierbij hebben we een aantal dagen gebruik gemaakt van Adil's diensten, die een gids voor ons verzorgde in Rantepao en een bootman in Sengkang.

In Rammang Rammang hadden we Adil zelf als gids. Adil heeft dit alles erg goed gedaan. Het was ook prettig dat Adil altijd heel snel reageerde op vragen van onze kant, meestal wel binnen 12 uur.

De dag voordat we weer naar Nederland zouden vliegen, hebben we bij Adil thuis gelunched, grandioos verzorgd door zijn vrouw Whia. Hier konden we ook kennis maken met de prachtige dochters van Adil en Whia. Een hele mooie afsluiting van onze vakantie.

In de tijd dat we op Sulawesi waren, was er de verwoestende tsunami en aardbeving in centraal-Sulawesi. Wij zaten op dat moment in Pare-pare, aan de westkust (675 km ten zuiden van Palu), maar hebben er totaal niets gemerkt. Met name de stad Palu en omgeving is getroffen. Daarbuiten hebben de mensen nauwelijks of niets gemerkt van het natuurgeweld.
Henk en Joke uit Buitenpost schreef op 29 september 2018 om 19:10:
Van 3 september tot 23 september 2018 hebben wij een rondreis door Zuid en Noord Sulawesi gemaakt, op deskundige wijze samengesteld door Adil Nurimba. Wat een prachtige reis op een bijzonder authentiek eiland. We hebben veel avonturen beleefd. Dit begon met een gastvrij onthaal bij Adil en zijn gezin, met aansluitend een bezoek aan het schooltje van dochter Sofie, waar... Lees verder
Van 3 september tot 23 september 2018 hebben wij een rondreis door Zuid en Noord Sulawesi gemaakt, op deskundige wijze samengesteld door Adil Nurimba.
Wat een prachtige reis op een bijzonder authentiek eiland.

We hebben veel avonturen beleefd. Dit begon met een gastvrij onthaal bij Adil en zijn gezin, met aansluitend een bezoek aan het schooltje van dochter Sofie, waar we met gezang werden ontvangen.
Deze gastvrije ontvangst was de start van onvergetelijke herinneringen aan een perfect georganiseerde reis met goede adviezen en gidsen.

We willen de chauffeurs hierbij nog even extra in het zonnetje zetten, vooral Rusli, de vrolijke sociale man die het met iedereen goed kon vinden en ons met de lokale bevolking in contact wist te brengen.

We hebben bijzondere dingen meegemaakt, mochten de "keizer" (hoofd van de politie van Suid Sulawesi) ontmoeten, hebben een trouwerij en een bijzondere begrafenis in Toraja meegemaakt. Ook de prachtige natuur is ons bijgebleven. Wij willen Adil en zijn team hartelijk bedanken.