Klik hier voor een mooie video van een tevreden reiziger.

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Allereerst dank voor je reactie. Het volgende willen we je toch even laten weten:

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Om veiligheidsredenen slaan we je ip-adres op.

Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.

We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
78 berichten.
Greet Ongena uit Gent Belgiรซ heeft geschreven op 18 april 2020 om 14:22
Mijn echtgenoot en ik hebben reeds vele malen naar Indonesiรซ gereisd. Wij hebben echter steeds op eigen houtje rondgetrokken. In januari van dit jaar hadden we 7 weken uitgetrokken om na een week Penang (Maleisiรซ) , nogmaals Yogyakarta, Malang, Sumba en Zuid โ€“ Sulawesi te bezoeken. Voor Sulawesi hadden we contact opgenomen met Adil, die voor ons een 12-daagse trip... Lees meer
Mijn echtgenoot en ik hebben reeds vele malen naar Indonesiรซ gereisd. Wij hebben echter steeds op eigen houtje rondgetrokken.
In januari van dit jaar hadden we 7 weken uitgetrokken om na een week Penang (Maleisiรซ) , nogmaals Yogyakarta, Malang, Sumba en Zuid โ€“ Sulawesi te bezoeken.

Voor Sulawesi hadden we contact opgenomen met Adil, die voor ons een 12-daagse trip samenstelde. Het contact verliep super, bij elke vraag kwam nog dezelfde dag antwoord.
De chauffeur, Hendra, is een zeer goeie en veilige chauffeur .
Hij nam ons mee vanuit Makassar over Rammang-Rammang naar Toraja en verder naar Sengkang , Bira, Malino highlands en terug naar Makassar.
In Toraja hadden we Mr Gibson als gids ter beschikking die ons heel deskundige uitleg gaf over de tradities en bezienswaardigheden in dit prachtige land met zijn dodencultuur.
Ook in de Malino hooglanden hadden we een excellente gids. ( Het was een jonge man, wiens naam ik spijtig genoeg ben vergeten). Wat die allemaal wist te vertellen!
De hotels waar we verbleven waren mรฉรฉr dan OK.
Sulawesi is zo mooi en puur!

5 GROTE sterren van ons! Dank je!
Marc en Greet
Ed Meijer uit Jirnsum heeft geschreven op 17 april 2020 om 08:25
in februari 2020 zijn wij voor de tweede keer met een chauffeur van Adil op reis geweest vanuit Makassar via Rantepao naar Ampana. Voor onze driver Hendra was niets te veel. Zijn rustige, veilige manier van rijden, zijn humor en service gerichtheid waren fantastisch. Adil was op afstand altijd beschikbaar voor advies en support.
in februari 2020 zijn wij voor de tweede keer met een chauffeur van Adil op reis geweest vanuit Makassar via Rantepao naar Ampana.
Voor onze driver Hendra was niets te veel. Zijn rustige, veilige manier van rijden, zijn humor en service gerichtheid waren fantastisch.
Adil was op afstand altijd beschikbaar voor advies en support.
Hans en Marie-Jose Hoogeboom uit Uitgeest heeft geschreven op 6 april 2020 om 12:03
In november 2019 hebben wij een bezoek gebracht aan het prachtige Sulawesi. Een maand lijkt lang, maar is eigenlijk nog te kort om alles op dit mooie eiland te zien. Dus wij moesten concessies doen maar tegelijkertijd hadden wij ook een aantal wensen. Voor Adil geen probleem! Hij heeft een prachtige reis voor ons samengesteld van Makassar in het zuiden... Lees meer
In november 2019 hebben wij een bezoek gebracht aan het prachtige Sulawesi. Een maand lijkt lang, maar is eigenlijk nog te kort om alles op dit mooie eiland te zien. Dus wij moesten concessies doen maar tegelijkertijd hadden wij ook een aantal wensen. Voor Adil geen probleem! Hij heeft een prachtige reis voor ons samengesteld van Makassar in het zuiden naar Bunaken in het noorden.

Alles was tot in de puntjes geregeld en verliep vlekkeloos. Te beginnen bij de voorbereidingen. Adil is heel makkelijk bereikbaar en reageert meestal dezelfde dag nog op mails (rekening houdend met het tijdsverschil). En het is toch makkelijk dat je met hem in het nederlands kan communiceren :-).
Ook tijdens onze reis is Adil altijd bereikbaar geweest. De eerste dagen is hij zelf onze gids geweest en op het vliegveld van Makassar werden wij dan ook hartelijk door hem ontvangen. En ook wij werden door hem uitgenodigd om kennis te maken met zijn gezin. Superleuk!

Adil heeft een fantastisch team om zich heen verzameld. Te beginnen met Hendra, onze chauffeur voor het eerste gedeelte van onze reis. Supervriendelijk en behulpzaam. Hij staat nog redelijk aan het begin van zijn "chauffeurscarriere" maar daar is helemaal niets van te merken. Hij rijdt heel veilig, weet genoeg te vertellen en is nog gezellig ook! We hadden het vaak met hem te doen in zijn zoektocht naar Solar (diesel), maar iedere dag had hij het toch weer geregeld. Soms moest hij daarvoor tot savonds laat in de rij staan, maar voor Hendra was niets te gek
Ook hebben wij genoten van lokale gidsen zoals Elly, Johannes en Donni. De avond voordat wij met hun op pad gingen, kwamen ze altijd al even kennis maken en namen dan hun plannen met ons door. Op de dag zelf lieten zij "hun" regio van de mooiste kan zien en trakteerden zij ons met hun mooie verhalen. We hebben genoten!

De accommodaties die Adil voor ons geboekt had, waren prima en zeer afwisselend. In Rammang Rammang en op de Togean Island hadden we heel basic accommodaties maar oh wat was dat leuk en mooi daar! Daarentegen hebben we ook genoten van alle luxe in bijvoorbeeld Malino en aan het Posomeer.

Wij kunnen een rondreis door Sulawesi van harte aanbevelen! Het is nog niet toeristisch, op cultureel gebied is er ontzettend veel te zien en te beleven en de natuur is prachtig. Het bijwonen van een begrafenisceremonie in Toraja was voor ons echt een hoogtepunt. Maar ook van onze vaarttocht door Rammang Rammang en over het Tempemeer, het dwalen door de Badavalei, het snorkelen op de Togean Islands, het diertjes spotten in Tangkoko NP en het relaxen en snorkelen op Bunaken hebben wij super genoten. En dan heb ik het nog niet eens over dat heerlijke eten en al dat verse fruit. Teveel om op te noemen eigenlijk!

Adil nogmaals ontzettend bedankt voor al je goede zorgen en doe de groetjes aan je hele team en Hendra in het bijzonder!