Klik hier voor een mooie video van een tevreden reiziger.

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Allereerst dank voor je reactie. Het volgende willen we je toch even laten weten:

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Om veiligheidsredenen slaan we je ip-adres op.

Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.

We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
57 berichten.
Joop en Dineke Joop en Dineke uit Apeldoorn schreef op 3 oktober 2018 om 12:21:
Van 7 september t/m 4 oktober waren we op vakantie in Sulawesi.
We hebben op de fiets en rondtocht gemaakt door zuid-sulaweisi. Hierbij hebben we een aantal dagen gebruik gemaakt van Adil's diensten, die een gids voor ons verzorgde in Rantepao en een bootman in Sengkang.

In Rammang Rammang hadden we Adil zelf als gids. Adil heeft dit alles erg goed gedaan. Het was ook prettig dat Adil altijd heel snel reageerde op vragen van onze kant, meestal wel binnen 12 uur.

De dag voordat we weer naar Nederland zouden vliegen, hebben we bij Adil thuis gelunched, grandioos verzorgd door zijn vrouw Whia. Hier konden we ook kennis maken met de prachtige dochters van Adil en Whia. Een hele mooie afsluiting van onze vakantie.

In de tijd dat we op Sulawesi waren, was er de verwoestende tsunami en aardbeving in centraal-Sulawesi. Wij zaten op dat moment in Pare-pare, aan de westkust (675 km ten zuiden van Palu), maar hebben er totaal niets gemerkt. Met name de stad Palu en omgeving is getroffen. Daarbuiten hebben de mensen nauwelijks of niets gemerkt van het natuurgeweld.
Henk en Joke Henk en Joke uit Buitenpost schreef op 29 september 2018 om 19:10:
Van 3 september tot 23 september 2018 hebben wij een rondreis door Zuid en Noord Sulawesi gemaakt, op deskundige wijze samengesteld door Adil Nurimba.
Wat een prachtige reis op een bijzonder authentiek eiland.

We hebben veel avonturen beleefd. Dit begon met een gastvrij onthaal bij Adil en zijn gezin, met aansluitend een bezoek aan het schooltje van dochter Sofie, waar we met gezang werden ontvangen.
Deze gastvrije ontvangst was de start van onvergetelijke herinneringen aan een perfect georganiseerde reis met goede adviezen en gidsen.

We willen de chauffeurs hierbij nog even extra in het zonnetje zetten, vooral Rusli, de vrolijke sociale man die het met iedereen goed kon vinden en ons met de lokale bevolking in contact wist te brengen.

We hebben bijzondere dingen meegemaakt, mochten de "keizer" (hoofd van de politie van Suid Sulawesi) ontmoeten, hebben een trouwerij en een bijzondere begrafenis in Toraja meegemaakt. Ook de prachtige natuur is ons bijgebleven. Wij willen Adil en zijn team hartelijk bedanken.
Kees & Marleen Kees & Marleen uit Zoetermeer schreef op 25 september 2018 om 15:42:
Wij hebben van 31 augustus – 14 september een fantastisch mooie rondreis door Zuid-Sulawesi (Makassar – Malino – Bira – Sengkang – Rantepao / Toraja – Makassar) gemaakt.

Via de mail hebben wij contact gezocht met Sulawesi-Travel – Adil Nurimba. Een mail met daarin onze plannen, wensen en het type hotel wat we zochten. Binnen 24 uur hadden we al een mail van Adil terug (in het Nederlands) met daarin een door hem voorgesteld programma en bijbehorende prijsopgave. Echt top! Een paar mailtjes verder hadden we onze vakantieplanning helemaal rond.

Bij aankomst in Makassar werden we door Adil opgehaald en getrakteerd op een heerlijk kop koffie terwijl we het programma voor de komende 14 dagen doornamen.
Op dag 1: een bezoek aan de Rammang Rammang valei ging Adil zelf mee als gids.
Vanaf dag 2 was onze chauffeur Anwar onze steun en toeverlaat.
Met veel toewijding en passie heeft hij ons over de smalle en vaak niet al te beste wegen gereden – lumayan bagus Anwar! Anwar spreekt drie woorden Engels en wij drie woorden Indonesisch, maar we hebben een geweldige tijd met elkaar gehad.

Adil had onze reis tot in de puntjes geregeld en prima hotels voor ons geboekt (de hotels in Malino en Bira waren helemaal top. In Malino grenzend aan de rijstvelden en in Bira direct aan zee). Wij hebben in Malino, o.l.v. van gids Sandy en in Rantepao/Toraja, o.l.v. gids Lynda, prachtige fietstochten gemaakt. Op deze manier zie je nog meer van de prachtige omgeving en kom je in direct contact met de bevolking. Een aanrader!

Op de dag van vertrek nodigde Adil ons bij hem thuis uit voor een kop koffie – erg leuk om zijn vrouw Whia en twee lieve dochters te mogen ontmoeten.

Met dank aan Sulawesi-Travel en met name aan Adil, hebben wij een onvergetelijke vakantie gehad. Sulawesi is een fascinerend eiland met prachtige natuur en cultuur!

Terima kasih - Sampai jumpa!
Kees & Marleen